Go to Top

Barrios, José Manuel

barrios-jose-manuelJosé Manuel Barrios

Cap del Departament d’Innovació de l’empresa Applus + IDIADA

Enginyer industrial per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i postgraduat per la Lulea University Technology sobre nous materials i les seves aplicacions industrials i ha realitzat un curs de formació com Accident Researcher al BARC (Birmingham Accident Research Center) a Birmingham ( nglaterra) participant dins de l’estudi CCIS (Co-operative Crash Injury Study) (2000).

Ha estat responsable de Reconstrucció d’Accidents de l’empresa Applus+ IDIADA, professor de Reconstrucció d’Accidents i ponent en el Programa de Postgrau de Seguretat Activa i Passiva a l’Automòbil i del Màster de Mobilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya. També ha estat professor de l’Escola de Policia de Catalunya. Representant d’Applus + IDIADA i responsable de les activitats d’investigació d’accidents en els projectes del 5è, 6è i 7è Programa Marc ROLLOVER, CHILD, APSN, TRACE, APROSYS, ETAC, CASPER, EPOCh, avaluï ASSESS, Smart RRS i ASPECSS. Coordinador de projectes per a administracions amb competències en gestió i seguretat del trànsit i fabricants de vehicles.

Actualment és el cap del Departament d’Innovació de l’empresa Applus + IDIADA, membre de l’Executive Board de l’associació Europea EARPA, secretari general del Grup de Treball Automoció Sostenible de la Xarxa CONNECT-EU i responsable de la gestió dels projectes de R + D a nivell nacional i internacional.Ha publicat i presentat articles tècnics en les conferències internacionals més importants a nivell internacional (ESV, FISITA, ESAR, SAE …).