Go to Top

L’Observatori del Risc presenta l’organització de les principals infraestructures en un possible estat català

L’Institut d’Estudis de la Seguretat (IDES) ha presentat aquest dimarts, 24 de novembre, l’Informe 2015 de l’Observatori del Risc, que porta el títol Enginyeria i seguretat a la Catalunya del futur. Riscos i oportunitats d’un estat.

Aquest informe ha seguit el fil argumental del document de l’any passat i s’ha ubicat en l’excepcionalitat de la situació actual de Catalunya. L’IDES i els seus col·legis patrons, el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i el Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, han exposat quina és la manera més eficaç, moderna i propera d’organitzar un nou estat i de quins organismes, entitats i estructures s’hauria de dotar per crear una organització més desenvolupada i competent. L’Informe 2015 ha desenvolupat aquest possible nou panorama des del punt de vista de les infraestructures, els eixos vertebradors dels pobles i les ciutats per on circulen persones, mercaderies, energia i informació, entre d’altres.

Més de seixanta persones han assistit a la presentació de l’Informe que ha anat a càrrec de Jordi Guix, degà del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya; Miquel Darnés, degà del Col·legi d’Enginyers Graduats i Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona, Joan Ribó, director de l’Observatori del Risc i Pere Torres, secretari d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya.

També hi han assistit i han explicat els continguts de l’Informe: Carles Cots, en substitució d’Enric Ticó, president dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya; Eugenia Doménech, directora del Servei Català de Trànsit; Mercè Rius, directora de l’Institut Català d’Energia, i Manel Medina, catedràtic de la UPC.

Podeu descarregar tots els continguts en els següents enllaços:

Enginyeria i seguretat a la Catalunya del futur. Riscos i oportunitats d’un nou Estat. Volum 2. Informe 2015 de l’Observatori del Risc

Semàfors del risc de l’Informe 2015

Indicadors=Senyals del risc

Podeu accedir a tots els continguts de l’Informe 2015 en aquest enllaç: http://www.fundacio-ides.org/ides/informe-2015/

 

Deixa un comentari