Go to Top

Fòrum de la Seguretat Industrial. La seguretat dels productes

Forum_Seguretat.inddDescarregar

Aquest és el primer Fòrum de la Seguretat del nou IDES que reuneix els següents col·legis professionals: Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, Col·legi d’Enginyers en Informàtica de Catalunya i Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació.

El Fòrum de la Seguretat Industrial 2016 ha portat per títol La seguretat en els productes. La Sra. Luisa Sarrias, directora del Fòrum, es fa ressò en el seu article publicat a la web de l’IDES  de la dualitat que ens trobem pel que fa a l’adquisició de productes. Per una banda ens trobem una Europa innovadora i amb el valor principal de la qualitat de producte, amb productes altament testats i segurs i, de l’altra, la realitat al mercat; en què trobem, a les prestatgeries d’alguns comerços o a les instal·lacions que es realitzen, productes que no estan inspeccionats ni analitzats degudament.

El Fòrum ha volgut analitzar i debatre aquest moment, recollir i difondre l’opinió de tots els sectors implicats i crear un espai de diàleg entre els diferents agents. Podeu accedir a un resum de l’acte en aquest enllaç.

En el marc del Fòrum de la Seguretat es va obsequiar a tots els assistents amb aquest monogràfic que us podeu descarregar i que compta amb el sumari següent:

Presentació – A càrrec dels degans dels col·legis col·laboradors amb l’IDES.

Els riscos dels productes – M. Luisa Sarrias, directora del Fòrum de la Seguretat Industrial

Competències de l’Agència Catalana de Consum en matèria de seguretat – Montserrat Ribera, directora de l’Agència Catalana de Consum i Sebastià Vallès, Cap del Servei d’Inspecció i Control de Mercat de l’Agència Catalana de Consum.

Garantia del Marcatge CE, guia per a l’obtenció en nous productes – Carles Masnou, cap de la Secció de Productes de la Subdirecció General de Seguretat Industrial.

Cent anys de fabricació responsable pensant en la seguretat – Xavier Montfort, responsable de Normalització i Certificació del Grup Simon.

Directiva de màquinas versus RD 1215/1997  – Elena Morales, responsable tècnica en Seguretat de Màquines de TÜV Rheinland.

Lucha de la Policía Nacional contra las vulneraciones de los derechos de propiedad intelectual e industrial – Mónica Dopico, inspectora en cap de la Secció de Delictes contra la Propietat Intel·lectual i Industrial de la Comissaria General de Policia Judicial del Cos Nacional de Policia.

Actuacions policials en els delictes contra la propietat intel·lectual i industrial al Port Vell de Barcelona – Bernat Baró, director de Seguretat Corporativa del Port de Barcelona.

La seguridad de los productos de material eléctrico – Oscar Querol, director tècnic de l’Associació de Fabricants de Material Elèctric (AFME).

Inpección, verificación, ensayos y certificación mundial – Fernando Montes, representante de l’Associació Catalana d’Organismes de Control (ASOCAT).