Go to Top

Risc viari – Informe 2015

Autor(s): Josep Lluís Pedragosa

Àmbit(s): Risc viari

Descarregar

La valoració de la inseguretat viària, des del punt de vista de la salut, de l’economia i de la societat, es planteja des de totes les organitzacions mundials i cada Administració en fa els seus balanços.

Europa, líder de la seguretat viària al món que, des de fa mig segle, vetlla per reduir i aturar els riscos viaris, ha assolit l’objectiu ambiciós de reduir a la meitat els morts per aquesta causa entre l’any 2000 i el 2010, i sobre una xifra de 20.000 morts l’any, està en ple procés d’assolir, entre el 2010 i el 2020, una altra reducció del 50%, un objectiu difícil a causa de la incorporació a la UE de països sense antecedents sobre prevenció viària. Tot i així, ho està aconseguint, any rere any, amb la implicació del Parlament d’Estrasburg, del Govern de Brussel·les i del compromís dels països membres.

Les xifres que es barregen a Europa també troben limitacions qualitatives en els països més orientals i ha calgut ser rigorós, en el marc conceptual coordinat i únic sobre el recompte de morts i d’accidents amb víctimes, a causa de la gran dificultat en haver de considerar els morts a 30 dies, les dificultats de seguiment dels ferits greus i, sobretot, en recollir una informació fidedigna dels sinistres produïts en zona urbana tenint en compte la diversitat qualitativa de l acció de tantes policies locals.

En aquesta situació i en aquest procés de treball per millorar la seguretat viària europea, Brussel·les hi té dos grans aliats: Espanya i Catalunya, tot i que en les seves administracions, no hi ha encara gaire sintonia entre les fonts d’informació.

Podeu accedir a tot el Senyal del Risc Viari en aquest enllaç: Risc viari.

També podeu accedir als Semàfors del Risc de l’Informe 2015 de l’Observatori del Risc: Semàfors del Risc 2015

 

, , , , , , , , , ,

Deixa un comentari