Go to Top

Torres, Pere

P_Torres_GRANPere Torres

Biòleg i ambientòleg

Llicenciat en Ciències per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ambientòleg, ha estat professor associat de la UAB entre els anys 1989 i 1992. Des de l’any 2013 fins a l’actualitat, exerceix el càrrec de secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat. Les competències associades a aquesta responsabilitat són dels àmbits de la Indústria, l’Energia, el Turisme, el Consum, el Comerç i les Telecomunicacions.

La seva trajectòria professional ha estat vinculada a l’Administració pública catalana, per a la qual ha exercit diversos càrrecs de responsabilitat. En aquest sentit, des del 1991, ha ocupat diversos càrrecs a la Generalitat de Catalunya: secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya (1991-1993); cap del gabinet del conseller de Medi Ambient (1993-1995); director general de Promoció i Educació Ambiental (1995-1998); director general de Planificació Ambiental (1998-2000); director del Programa per al Planejament Territorial (2000-2002); secretari de Planificació Territorial de la Generalitat de Catalunya (2002-2003); director adjunt de l’Institut Internacional de Governabilitat; va vincular-se a l’Institut Cerdà a partir del 2006, primer com a director tècnic i, posteriorment, com a conseller tècnic, on ha desenvolupat projectes vinculats a la dinamització econòmica del territori, a la innovació i a la sostenibilitat (2004-2010), i assessor del conseller del Departament d’Interior (2011-2012).

Algunes altres responsabilitats que ha exercit són les següents: vicepresident de l’Institut Català del Sòl, vicepresident de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, vicepresident segon de l’Institut de Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, president de l’Institut de Geomàtica, president de la Junta de Govern del Centre Internacional d’Investigació dels Recursos Costaners, director de la revista Perspectives territorials i regidor a l’Ajuntament de Rubí entre 1991 i 2002.

Ha estat membre dels consells d’administració de l’Agència Catalana de l’Aigua, el Centre per a l’Empresa i el Medi Ambient, l’Autoritat del Transport Metropolità, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Català de Finances.

També ha estat vocal de la Comissió de Govern Local de Catalunya, el Consell General de Muntanya, el Consell Rector de l’Institut d’Estudis Territorials, el Patronat de la Fundació Fòrum Ambiental, el Consell de Càtedra de Medi Ambient i Societat de l’Institut Català de Tecnologia, la Comissió de Medi Ambient de la Universitat Politècnica de Catalunya i el Consorci per a la Protecció Integral del Delta de l’Ebre.