Go to Top

Vílchez, Juan Antonio

Foto_VilchezJuan Antonio Vílchez

Doctor enginyer industrial per la UPC.

Desenvolupa activitats professionals en el camp de la seguretat industrial des de 1985.Des del 1995 compagina aquesta activitat con la docència i la investigació en el Centre d’Estudis del Risc Tecnològic (CERTEC).

És professor responsable de la docència d’assignatures troncals i obligatòries d’anàlisi de risc per a enginyers químics i enginyers industrials en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Industrial. I també participa en programes màster i de formació de tècnics de prevenció de riscos laborals a nivell superior, organitzats per la Fundació Politècnica de Catalunya- UPC. Ha publicat articles en revistes internacionals de prestigi i també ha publicat alguns llibres sobre seguretat industrial en plantes químiques en editorials com Omega (Mèxic), McGraw-Hill (New York) i Edicions UPC (Barcelona). De tots ells es destaca el llibre: “Análisis de Riesgos en Instalaciones Industriales”.

Actualment compagina la seva activitat docent amb la professional, actuant com a director tècnic i assessor científic de la empresa Trámites, Informes y Proyectos, S. L. (TIPs, S.L.), especialitzada en anàlisis quantitatius de riscos i en la simulació d’efectes i conseqüències per a la indústria química.