Go to Top

Moure’s per la ciutat

La percepció que tenim els que vivim en una ciutat és que cada dia és més plena; que sembla que tothom hi faci cap, que ningú en marxi mai i que, a hores punta, obeint un senyal imperceptible, sortim tots al carrer a omplint-lo de brogits i corredisses.

Som molts, és cert, però la percepció d’embús no respon a l’afluència de persones passejant o dirigint-se cap a les feines o cap a casa quan anem a peu. La sensació de col·lapse la rebem de la circulació rodada, que a demés aporta riscos afegits a vehicles i vianants.

La millora de la mobilitat i la sostenibilitat viària han estat en el punt de mira dels ajuntaments des de fa molt temps i, tot i que s’ha fet molt feina, sembla que encara en queda molta per fer, tenint en compte les actuals dades d’accidentabilitat a la ciutat que, tot i millorar any rere any, encara són una lacra.

Cal invertir en infraestructures i gestionar amb cura la seguretat que la circulació demana en cada moment, adaptant-se dia a dia als nous reptes que van sorgint. Vivim en una societat canviant i és important saber anticipar-se a les noves necessitats

Com que estem abocats a moure’ns per una ciutat plegada d’activitat i d’una estructura molt complexa, tots acabem sent usuaris de tot tipus de transport, segons ens convingui en cada moment. Qui normalment circula amb cotxe percep els inconvenients estructurals d’una manera molt diferent que si agafa una bicicleta, una moto o va a peu, però la vida a la ciutat ens està abocant a ser usuaris potencials de qualsevol medi de transport, cosa que suposa que a diari prenguem i tinguem més consciència dels perills que ens envolten, anem en el vehicle en què anem. Això ens fa més coneixedors dels riscos de cada un d’ells. És per això que la presa de consciència és cada dia més evident.

El Pacte per la Mobilitat Viària, portat a terme per l’Ajuntament de Barcelona i del que l’IDES n’és signant, estudia permanentment els riscos de trànsit i la seva evolució i amb els plans locals de seguretat viària i amb les dades obtingudes respon a solucions per tal de minvar-los i reduir les zones de concentració d’accidents a la vegada que consciencia la ciutadania. Els resultats són força encoratjadors, però encara queda molt per minvar uns riscos que, si potser mai s’eradicaran del tot, almenys, conèixer-los ens permetrà atendre’ls de la manera més convenient.

Però tot aquest esforç no té massa sentit si no es modifiquen les tendències de l’usuari i s’intenta modificar la cultura viària a través dels mitjans o publicant dades o mitjançant campanyes de conscienciació.

Així, doncs, hi ha feina a fer i no hem d’esperar que ens la faci ningú. Cal posar-hi empenta i un a un fer tot allò que ens sigui possible per obtenir una convivència movible saludable i respectuosa entre els que circulem i amb el medi ambient.

, , , , ,

Deixa un comentari